Da var berlinerkransene i boks! Eller - nokså nær boks i hvert fall. Jeg legger dem i boksen når jeg er sikker på at de er kjølt helt ned. De ble vellykkede, og smaker slik de skal. Helt sprø og faller fra hverandre inne i munnen. Jeg har bare brukt fem kvelder på det. Sånn er det når man ikke har noe overskudd å snakke om.
Ellers har jeg fått gjort litt i forbindelse med advent. Jeg har hengt opp julestjerne i vinduet, jeg har skiftet gardiner på kjøkkenet og i gangen. Yttergangen har jeg ikke fått skiftet gardiner i enda, men det kommer kanskje i morgen hvor jeg får hjelp til å ommøblere! Jeg skal nemlig ommøblere stuen her. Sofaen står under vinduer som det trekker veldig fra, og jeg trenger mer plass til en vevstol jeg har fått i hus. Nå er planene klare, og jeg håper det går veldig greit å få det til.
Nå i kveld er planen å lage strull!
Det ligner mistenkelig mye på krumkaker, men det er ikke det samme oppi dem. Her skal jeg bruke seterrømme, og bare litt mer.
Her er oppskriften:
3 dl. rømme
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 dl kaldt vann.
Rømme piskes stivt med litt av sukkeret. Mel og resten av sukkeret has i rømmen. Vannet blandes forsiktig inn i røren til slutt.
Man kan kanskje lage dette med brunt sukker også, og det kan være ok med litt kardemomme i røren, men det er opp til enhver.
Kakene stekes i krumkakejern og rulles rundt skaftet på en sleiv eller rørepinne.
Ellers har jeg fått gjort litt i forbindelse med advent. Jeg har hengt opp julestjerne i vinduet, jeg har skiftet gardiner på kjøkkenet og i gangen. Yttergangen har jeg ikke fått skiftet gardiner i enda, men det kommer kanskje i morgen hvor jeg får hjelp til å ommøblere! Jeg skal nemlig ommøblere stuen her. Sofaen står under vinduer som det trekker veldig fra, og jeg trenger mer plass til en vevstol jeg har fått i hus. Nå er planene klare, og jeg håper det går veldig greit å få det til.
Nå i kveld er planen å lage strull!
Det ligner mistenkelig mye på krumkaker, men det er ikke det samme oppi dem. Her skal jeg bruke seterrømme, og bare litt mer.
(Bilde: Strinda historielag) |
3 dl. rømme
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 dl kaldt vann.
Rømme piskes stivt med litt av sukkeret. Mel og resten av sukkeret has i rømmen. Vannet blandes forsiktig inn i røren til slutt.
Man kan kanskje lage dette med brunt sukker også, og det kan være ok med litt kardemomme i røren, men det er opp til enhver.
Kakene stekes i krumkakejern og rulles rundt skaftet på en sleiv eller rørepinne.
Ja du strir og strir til jul selv om ikke alt er på stell med kroppen, flink er du! ha en fin advent videre og husk å kos deg også da:)
SvarSlett