lørdag 26. mai 2012

Tempus fugit (tiden flyr) - nesten uten at man behøver å gjøre noe for det!

Vinter i Østland (2012akø)
Det har jammen gått noen måneder siden jeg blogget sist, tiden har flydd og jeg har vært opptatt med livet utenfor cyberspace.

Jeg har jobbet på voksenopplæringen her jeg bor, med asylsøkere og asylanter som er bosatt her. Det har vært litt av en utfordring for meg - uvant som jeg er med å lære bort til noen som ikke forstår hva jeg sier - men mine utfordringer er for ikke noe å regne i forhold til de utfordringene de har og har hatt. Jeg vet det er mange meninger om dette med asylsøkere, for eksempel til dels store kulturforskjeller, men jeg tror at hvis alle er villige til å lære av hverandre, kan mye oppnås. Jeg har møtt mange flotte mennesker som jeg alltid vil huske. Nå skal asylmottakene her i kommunen legges ned, så da blir det ikke nødvendig med så mange lærere akkurat der. Jeg synes det er trist at denne perioden antagelig er slutt. Det er en gjeng flotte ungdommer og unge voksne som er bosatte her, men dem får jeg nok se igjen. Når det er sagt: Jeg savner også de elevene jeg hadde på barneskolen jeg var lærer på de to første årene jeg bodde her. Jeg ser dem jo på butikken og ellers, men den nære kontakten er ikke der lengre naturligvis. Som lærer blir man veldig nær elevene sine, og jeg blir i hvertfall veldig glad i dem alle.

Ellers har jeg studert dette året. Jeg har tatt et fag som heter sosialpedagogikk. Det var heldigvis ikke obligatorisk oppmøte på forelesningene, ellers ville jeg nok blitt helt tullerusk av alt sammen. Jeg har tatt eksamen og levert prosjektoppgave, men har ikke sett noen resultater enda. Det vil si at jeg enda ikke vet om jeg har fri fra lesing resten av sommeren eller om jeg må finne frem bøkene igjen og lese meg opp til ny eksamen i august. Uansett kommer det nok til å ordne seg. I tillegg har jeg søkt meg inn på Høgskolen igjen fra høsten av. Forhåpentligvis får jeg mulighet til å ta en Bachelor dette året. Hvis ikke det programmet blir noe av, blir det nok det som het grunnfag i norsk eller engelsk. Det hele kommer jo litt an på hva slags jobb jeg ender opp med også.

Som i fjor, har jeg søkt på jobb innenfor læreryrket her i kommunen jeg bor og jobber. Det er tre år jeg har jobbet i kommunen uten fast tilsetting, så jeg gleder meg til en dag å få fast jobb. Jeg har søkt flere steder også, selvfølgelig, men ingenting er avgjort enda - noen steder... Is imagen? Jepp!!

Siden sist jeg blogget har vi her i huset vært gjennom slikt som livet byr på, gode venner på besøk, familie på godt og vondt, ung kjærlighet som forsvinner, søndagsmiddager, julemarked, konserter og skoleferier. Husets unge datter har fått fjernet et par visdomstenner (ikke uten komplikasjoner), og vi har lest til eksamner og gjort oppgaver i kor her. Kort sagt - vi har levd så godt vi kan med de utfordringene vi har fått utdelt. Nå gjenstår bare kort tid før skoleåret er omme, og sommerferien bryter ut.
Vår i Østland (2010akø)

Fortsatt god vår til alle som vil!

-fix.

2 kommentarer:

  1. Så flink du er som driv med studier.. Lykke til med resultatet på eksamen:) Går nok bra:)

    SvarSlett