lørdag 2. april 2011

Konfirmasjon.

Stor-Elvdal Hovedkirke
(bilde fra Google)
 Jeg er for tiden mor til konfirmanten.
Det er en tid for ettertanke for meg såvel som konfirmanten vil jeg tro... Nå er jo barneårene forbi, og ungdomsårene i full gang. Men så er det alt det praktiske da...

 Heldigvis har jeg en familie som er fryktelig flinke til å hjelpe til. Min mor er en utmerket kokk, og i ethvert selskap hvor det serveres koldtbord MÅ vi ha mormors kjøttkaker i vår familie. Min søster er også kjempeflink, og en hvit tornado når det gjelder rydding og ordning. Jeg har dessuten inngått kontrakt med en utmerket kokk her som skal lage koldtbordet, og så legger vi til noen retter selv. Dermed er det i boks... Selskapslokalet har min venninne leid for oss - og jeg har ikke hørt  noe om at det ikke går i orden, selv om vi ikke har vært og sett på det enda. Regner med at det ordner seg snart. Kaker er det venner av meg som ordner, og enda noen vi kjenner har tilbudt seg å hjelpe til med servering og ordning. Denne uken fikk vi ut invitasjonene også, så nå skulle det hele være i gang. Puh!

Mykleby Samfunnshus
(bilde fra Google)
Konfirmasjonsforberedelsene har også vært i gang siden i høst fra kirkens side. Ungdommene har vært på samlinger og på konfirmasjonsleir, meget vellykket ettersom jeg skjønner. De har vært ministranter og deltatt på gudstjenester. Presten er en hyggelig mann som jeg tror har sett mer enn man skulle tro av forskjellige skjebner gjennom et langt presteliv. Han virker som om han har en del interessante tanker om tro også, så jeg er glad jentungen får ham som prest til konfirmasjonen.

Dette blir rett og slett en skikkelig gammeldags konfirmasjon, som jeg håper jentungen husker med glede når hun blir voksen. Hun får bunad fra mormor og bestefar i gave - med sølv - og det er jo noe hun vil ha bestandig. Hun får et stort selskap, der alle hun har ønsket blir invitert, og jeg håper alt går slik det skal med forberedelser og gjennomføring slik at det blir så bra som vi vil.

Etterpå skal vi sove!

-fix.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar