torsdag 28. juni 2012

Jobb?

Bilde: Google.
Å søke jobb er ikke det morsomste jeg vet. En ting er å søke på sin egen jobb omigjen og omigjen, men hvis man skal sikre seg bør man helst prøve flere vinklinger - flere jobber med andre ord - og da er man i gang med å finlese stillingsutlysninger, skrive søknadstekst som viser at en innehar de kvalifikasjonene de søker etter og hoste opp referanser.

Egentlig vet jeg jo godt hvordan dette gjøres, jeg har jo tilogmed gått på kurs for å lære dette, men det er en stund siden sist, og jeg opplever igjen hvor mye arbeid det ligger bak enhver søknad. Jeg lurer på om arbeidsgiverne vet dette, og hvorvidt de legger merke til dette? Noen gjør antagelig det. Håper jeg...

Jeg har heldigvis jobbet en del med dette tidligere, og jeg vet hvilke steder jeg skal se etter passende stillinger. Det med at en del stillinger ikke lyses ut, er også et poeng. Man bør vite hvor man skal henvende seg. Selv skrev jeg like godt et brev til ordføreren og spurte om de ikke hadde bruk for meg til noe... Jeg fikk et hyggelig brev tilbake, og brevet er oversendt administrasjonen forsto jeg. Kanskje noe skjer? Det er lov å håpe.

Jeg har også et dilemma fordi jeg studerer samtidig som jeg jobber. Jeg trenger en del jobb ved siden av studier for å klare mine økonomiske forpliktelser. I sin uendelige visdom, har systemet funnet ut at hvis man studerer er man ikke arbeidssøker, altså får man ikke arbeidsledighetstrygd. Hvis jeg ikke får det, og ikke sikrer meg jobb, får jeg ikke studert. Da blir jeg ikke ferdig med studiene og får ikke sjansen til å få fast arbeid. Sist år tok jeg fulle studier samtidig som jeg jobbet omtrent 80 prosent. Det gikk fint fordi jeg fikk studielån samtidig. Lånekassen ser nemlig ikke noe galt i at man jobber samtidig som man studerer, bare man gjør unna studiene på normert tid, og det gjorde jeg.

Jeg har nå sittet og skrevet en søknad, jeg har på forhånd snakket med referanser og jeg har skrevet inn min CV på den elektroniske søknaden. Jeg skal nå kopiere inn søknadsteksten, og så håper jeg at jeg kommer i betraktning til stillingen.

Noe må en jo finne på en slik fin sommerkveld...

-fix.

2 kommentarer:

  1. Det er en jobb der ute for deg også. Lykke til - håper du får en fin sommer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det - ja, jeg håper jo det. God sommer til deg og dine også!

      Slett