tirsdag 31. juli 2012

Med L på bilen!

Sånn kan det arte seg for noen. (Bilde fra Google.)
Jeg har for tiden L på bilen!

Husets unge datter har fyllt seksten år, og da har man - hvis man har tatt trafikalt grunnkurs - lov til å øvelseskjøre hvis man har noen som tør å kjøre med seg.

Det er ikke bare L som gjelder - reglene sier at man skal ha et ekstra speil inne i bilen også, slik at ledsageren (som jo sitter med ansvaret hvis noe skjer) kan følge med bakover.
Sånne fåes ikke hvor som helst! Jeg har spurt på nesten alle de bensinstasjonene jeg vet om, og alle sier at de ikke har. L har de, men ikke speil. Det er litt merkelig, siden begge deler er påbudt hvis man skal øvelseskjøre.

En av bensinstasjonsmedarbeiderne jeg snakket med (som forøvrig var opptatt med å flippe burgere) fortalte meg at det var ikke påbudt å ha speil! Da jeg prøvde å drive litt voksenopplæring, og fortalte at reglene nok sa at det måtte til, så skjønte jeg etterhvert at han mente at bensinstasjonene ikke var påbudt å ha speil til salgs! Jeg visste ikke at det var lover om varesortementet på bensinstasjoner overhodet, jeg, sa jeg. Deretter gikk jeg raskt ut før jeg enten begynte å le, eller måtte høre på at han forklarte seg om Norges lover som omhandler bensinstasjoners varesortement!

Omsider fikk jeg tak i speil, på en bildelbutikk i Elverum. Et helt enkelt og greit speil, som ikke var dyrt overhode. Det gikk ganske greit å få det på også. Så nå kjører jeg rundt med ekstraspeil inni bilen, og smeller på L utenpå når vi skal øvelseskjøre. Jenta har lapp fra biltilsynet om at hun har lov til å øvelseskjøre, så nå dere - nå skal det kjøres!

Jeg håper at folk på veien tar hensyn til slike biler med L på, der det sitter litt usikre, unge sjåfører og øver seg på noe viktig - nemlig å ta seg frem i trafikken med bil på en sikker og god måte.

På forhånd takk!

-fix.

2 kommentarer:

  1. Ja er ikke bare bare med øvelseskjøring, for folk som ser en L på bilen tror at dem da skal rase forbi uansett hvor det er.. Men lykke til, Simen blir 16 på tirsdag og da skal han prøve å ta moped.teorien og kansje står han med mopedlappen da vi kjem opp at fra Elverum.. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott, da. Jeg har lurt på om jenta mi vil det sammen, men det ser ikke ut til at hun er så ivrig i forhold til moped (i motsetning til sin mor som også har mc-lappen...). Uansett blir det vel lapp på dem til slutt får vi håpe :-)

      Slett